Tongeren houdt stevig grip op beheer publieke ruimte

Anderhalf jaar geleden werd het al aangekondigd: Tongeren zou de komende jaren miljoenen uittrekken voor aanleg en onderhoud van de weginfrastructuur. Sinds de start van deze investeringen houdt An Christiaens, schepen van Openbare Werken, nauwgezet bij hoe de werkzaamheden verlopen. Dankzij de conditiemetingen die in 2015 door Sweco zijn uitgevoerd, en door de toepassing van het beheersysteem Obsurv, heeft Tongeren stevig grip gekregen op de planning, begroting en uitvoering van de werkzaamheden.

Investeren is een bewuste keuze
“Investeren in het openbaar domein is essentieel”, zo zegt de schepen van Openbare Werken in haar blog. “Zowel wat betreft duurzaamheid als veiligheid. Iedereen wil wonen in een propere en veilige omgeving. Goed onderhouden straten en stoepen maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Gelijktijdig overal werken is onmogelijk, maar door sinds 2015 jaarlijks 1 miljoen euro te investeren in stoepen en wegen zitten we op de goede weg”, aldus An Christiaens.

tongeren_2

Zicht op kwaliteit, kosten en planning
Juist omdat het onmogelijk is om overal gelijktijdig te werken, is een beheersysteem als Obsurv essentieel. Obsurv is het door Sweco ontwikkelde, kaartgeoriënteerde beheerprogramma dat wegbeheerders goed zicht geeft op alle objecten waarvoor zij verantwoordelijk zijn en wat de staat is waarin deze objecten zich bevinden. Hierdoor houden wegbeheerders voortdurend zicht op welke werkzaamheden en kosten er voor de komende jaren te verwachten zijn en kan een efficiënte planning worden opgesteld. Ook de communicatie naar publiek en bestuurders is eenvoudiger dankzij het totaaloverzicht dat het beheersysteem haar gebruikers biedt.

Obsurv voor ál uw beheer openbare ruimte
In Nederland wordt Obsurv op grote schaal toegepast door gemeenten en ook in België neemt het gebruik toe. Naast de modules voor wegbeheer, biedt Obsurv een groot aantal andere modules voor het beheer van de publieke ruimte, zoals de modules Bomen, Groen, Riolering, Openbare Verlichting, Spelen en nog vele andere.

Meer informatie
Wilt u meer weten over Obsurv, het beheerprogramma voor de openbare ruimte? Of heeft u vragen over de visuele weginspectie die Sweco in Tongeren heeft uitgevoerd? Neem vrijblijvend contact met ons. Of vraag een proeflicentie voor Obsurv aan, zodat u met eigen ogen kunt zien wat de mogelijkheden zijn.

 

demolicentie aanvragen