Stad Poperinge gaat openbaar domein inventariseren en beheren met Obsurv

Het beheer van de openbare ruimte is een belangrijke verantwoordelijkheid. Steden en gemeenten zoeken niet voor niets voortdurend naar manieren om dit beheer steeds efficiënter in te richten. Zo ook de stad Poperinge. Met het oog op een verregaande professionalisering heeft Poperinge gekozen met Obsurv te gaan werken, het webbased beheersysteem van Sweco.

Inventarisatie

Om te beginnen zal Sweco voor de stad Poperinge een inventarisatie maken van gans het openbaar domein. Het gaat hierbij om wegen, groen, riolering, verkeersborden, openbare verlichting en speelvoorzieningen. Alle objecten worden ingebracht in de beheertool Obsurv.

Transparante werkwijze

Deze inventaris is vervolgens het vertrekpunt voor het daadwerkelijke beheer van alle assets. Met de webbased tool Obsurv wordt het mogelijk vanuit een en hetzelfde systeem inspecties te verwerken, begrotingen te maken, werkzaamheden te programmeren, kortom het beheer op een transparante wijze aan te pakken.

Grip op uw beheer

Het werken met Obsurv past goed bij de ambitie van Poperinge om haar assetmanagement verder te professionaliseren. En het helpt om grip te krijgen op de meest belangrijke beheervragen, zoals:

  • Wat hebben wij precies in beheer?
  • Wat is de kwaliteit hiervan?
  • Welke kosten moeten wij de komende jaren maken om dit te onderhouden?

Meer informatie?

Bent u ook betrokken bij het beheer van de openbare ruimte in uw gemeente of regio? En wilt u weten of Obsurv ook voor uw organisatie interessant kan zijn? Vraag dan een tijdelijke licentie aan. En neem tegelijkertijd contact met ons op voor nadere uitleg en een vrijblijvend adviesgesprek.

 

demolicentie aanvragen of contact