
Obsurv in de praktijk: de gemeente Maastricht
De gemeente Maastricht maakt sinds 2016 gebruik van Obsurv. Met projectleider Pierre Jongen spreken wij over hun gebruik van het beheersysteem.
De gemeente Maastricht maakt sinds 2016 gebruik van Obsurv. Met projectleider Pierre Jongen spreken wij over hun gebruik van het beheersysteem.
8 Limburgse gemeenten gaan integraal beheren met Obsurv. Dit doen zij in samenwerking met externe organisatie Het Gegevenshuis.
Tongeren investeert veel in de aanleg en het onderhoud van de weginfrastructuur. Dankzij de conditiemetingen die in 2015 door Sweco zijn uitgevoerd, en door de toepassing van het beheersysteem Obsurv, heeft Tongeren stevig grip gekregen op de planning, begroting en uitvoering van de werkzaamheden.
Begin januari 2017 heeft de stad Gent gekozen voor Obsurv als tool voor het beheer van de publieke ruimte. Nog dezelfde maand is de implementatie gestart.
De stad Sint-Niklaas gebruikt sinds 2015 het Obsurv-beheersysteem voor het groenbeheer. Tot grote tevredenheid van de betrokken gebruikers.
“Integraal beheer. Dat is de ambitie van de gemeente Cranendonck waar het gaat om de leef- en werkomgeving. En dankzij Obsurv wordt dat ook mogelijk.”
“Regulier onderhoud en vervanging kost miljoenen. Met Obsurv weet ik zeker dat ik de juiste keuzes maak op basis van juiste gegevens.”
“We hebben 2 weken lang uitvoerig verschillende beheerapplicaties getest. Dit was een onderdeel van onze aanbestedingsprocedure. Obsurv is overduidelijk als winnaar uit de bus gekomen als meest gebruiksvriendelijke beheersysteem.”
“Ik had van tevoren niet verwacht dat het proces zo vlekkeloos zou verlopen. Naast goede software, heeft Sweco ervaren beheerprofessionals. Hierdoor is het project naar volle tevredenheid opgeleverd én conform planning en budget.”