Sint-Niklaas: “Naar een geoptimaliseerd groenbeheer met Obsurv”

De stad Sint-Niklaas gebruikt sinds 2015 het Obsurv-beheersysteem voor het groenbeheer. Tot grote tevredenheid van de betrokken gebruikers.

Optimalisatie groenbeheer
“Ons groenbeheer kost jaarlijks 5 miljoen euro. Geen enkel bedrijf doet dit zonder objectief asset management”, vertelt Bernadette Pieters, hoofd groenbeheer van de stad Sint-Niklaas. Een beheersysteem zoals Obsurv kwam dan ook goed van pas. Na een volledige kartering van het openbaar domein is de stad tot een optimalisatie van haar groenbeheer gekomen. De stad geeft aan dat het aanduiden van een verantwoordelijke ‘databeheer’ cruciaal is voor het slagen van een dergelijk project.

Over Obsurv
Obsurv is het softwarepakket van Sweco voor het beheer van de openbare ruimte, waarmee het mogelijk is groen, nutsleidingen, kunstwerken, wegen, signalisatie en speelvoorzieningen te inventariseren en te inspecteren en onderhoudsschema’s op te stellen en begrotingen uit te werken.

Groeiende belangstelling
Sweco Belgium heeft verschillende offertetrajecten lopen en de interesse in Vlaanderen voor dit pakket groeit snel. In Nederland, waar dit pakket al langer op markt is, zijn er al meer dan 180 organisaties die gebruik maken van Obsurv.

Wilt u ook meer weten over Obsurv?
Wilt u ook weten wat de inzet van een beheersysteem zoals Obsurv zou betekenen in uw gemeente? Vraag dan gratis een tijdelijke licentie aan en aarzel niet contact op te nemen met een van onze adviseurs voor een vrijblijvend adviesgesprek. Zij helpen u graag verder.