Obsurv Nieuws

Stad Kortrijk kiest ook voor Obsurv, het beheerpakket voor het openbaar domein

De stad Kortrijk heeft na een aanbestedingsprocedure Sweco Belgium nv aangeduid als leverancier van de software voor het beheer van rioleringen, straatmeubilair en groen. De aanbieding omvat zowel het beheerpakket Obsurv als de pakketten RioGL en FME. De geïntegreerde mogelijkheden voor het rioleringsbeheer waren voor Kortrijk extra aantrekkelijk.

Stad Poperinge gaat openbaar domein inventariseren en beheren met Obsurv

Het beheer van de openbare ruimte is een belangrijke verantwoordelijkheid. Steden en gemeenten zoeken niet voor niets voortdurend naar manieren om dit beheer steeds efficiënter in te richten. Zo ook de stad Poperinge. Met het oog op een verregaande professionalisering heeft Poperinge gekozen met Obsurv te gaan werken, het webbased beheersysteem van Sweco.

DP World Antwerp gaat beheren met Obsurv

DP World exploiteert een containerterminal aan het Deurganckdok. Met een capaciteit van 2,5 miljoen TEU (20 voets containers) is dit één van de grootste terminals in de Antwerpse haven. Met de intensiteit waarmee een containerterminal wordt gebruikt kan slijtage snel ontstaan.

Integraal beheren van de openbare ruimte. Hoe doe je dat?

Groencontact is het blad van de Vlaamse vereniging voor Openbaar Groen. In de laatste editie van dit vakblad is een uitgebreid artikel verschenen over de wijze waarop stad Sint-Niklaas invulling geeft aan een meer professionele en integrale aanpak van de planning, aansturing en uitvoering van het beheer van de openbare ruimte.

Stad Gent: implementatie van Obsurv in volle gang

Begin januari 2017 heeft de stad Gent gekozen voor Obsurv als tool voor het beheer van de publieke ruimte. Nog dezelfde maand is de implementatie gestart. De stad werkt nauw samen met Sweco Belgium om de aanwezige data over te brengen naar het nieuwe systeem en gereed te maken voor toepassing vanuit een eerste testomgeving.

Digipolis en Gent kiezen voor Obsurv

Sweco Belgium heeft een nieuwe opdracht voor haar tool Obsurv gewonnen. Het betreft een raamovereenkomst voor een ‘Beheertool Publieke Ruimtes’, en een eerste implementatie bij de Groendienst van de Stad Gent.

Sint-Niklaas: “Naar een geoptimaliseerd groenbeheer met Obsurv”

Op maandag 24 oktober 2016 organiseerden Sweco en de stad Sint-Niklaas een studienamiddag rond inventarisatie en beheer van de openbare ruimte. Het event vond plaats in het historische stadhuis aan de Grote Markt. De deelnemers waren vertegenwoordigers van enkele steden en gemeenten, de Haven van Gent en de Vereniging voor Openbaar Groen.