Minister Pascal Smet bekijkt Obsurv

Op 3 februari 2016 werd de Dag van de Openbare Ruimte officieel geopend door Pascal Smet, de Brusselse minister van Openbare Werken en Mobiliteit. De afgelopen weken stond de minister nog volop in het nieuws vanwege de alarmerende staat waarin de Brusselse tunnels verkeren. Maar op deze dag kon hij zich vooral richten op de nieuwste oplossingen op het gebied van beheer en onderhoudsplanning. Op deze manier maakte hij ook kennis met Obsurv, het beheersysteem dat Sweco heeft ontwikkeld om gemeenten en overheden weer grip te laten krijgen op het beheer van hun openbare ruimte.

Grip op beheer met Obsurv
Na het openen van de beurs bezocht de minister de stand voor nadere uitleg over Obsurv. Hij keek met grote belangstelling naar de mogelijkheden die dit beheersysteem biedt voor het in beeld brengen en onderhouden van onder andere wegen, groengebieden, tunnels, viaducten en bruggen.

Tijdens de demonstratie van Obsurv werd hem uitgelegd hoe het beheersysteem gemeenten en andere beheerders helpt antwoord te krijgen op essentiële beheervragen:
– Wat heb ik precies in beheer?
– Wat is hiervan de kwaliteit?
– Welke kosten moeten wij de komende jaren maken om dit te onderhouden?

Minister Pascal Smet in gesprek met Peter van der Burg, commercieel manager Obsurv
Minister Pascal Smet in gesprek met Peter van der Burg, commercieel manager Obsurv

Obsurv en mobile mapping
Daarnaast kreeg hij uitgebreid uitleg over de unieke mogelijkheden om Obsurv te combineren met de mobile mapping-data die in opdracht van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV) worden verzameld. Mobile mapping is de techniek waarbij een rijdend voertuig 360°-beelden opneemt en deze combineert met laserscanning om ze digitaal te presenteren in online toepassingen.

De mogelijkheid om deze data te combineren met een beheersysteem leidt tot een nauwkeurig overzicht van het volledige wegenareaal. Hierdoor kunnen beheerders niet alleen nauwkeurig bijhouden wat de kwaliteit is van bepaalde wegtrajecten, maar ook bepalen wat het vereiste onderhoud is voor de komende jaren en wat dit onderhoud gaat kosten.

Wilt u ook kennismaken met Obsurv?
Wij geloven dat het beheer van de openbare ruimte makkelijker en efficiënter kan. Met Obsurv. Maar zien is geloven. Vraag daarom een gratis demolicentie aan en neem contact op met een van onze adviseurs. Zij geven u vrijblijvend meer uitleg over de mogelijkheden van Obsurv en zij leggen u graag uit hoe Obsurv ook in uw situatie kan leiden tot meer grip op het beheer van uw openbare ruimte.

 

licentie aanvragen