Herinrichting kaaien centrum Kortrijk

Kortrijk krijgt onderscheiding voor ‘beste openbare ruimte’

Als het gaat om de openbare ruimte, dan heeft de stad Kortrijk duidelijke ambities. Een gedurfd herinrichtingsproject in het centrum werd in maart 2019 bekroond met de onderscheiding ‘beste openbare ruimte van Vlaanderen en Brussel’. Eind vorig jaar maakte Kortrijk duidelijk dat ook het beheer van de openbare ruimte uiterst professioneel wordt aangepakt. Met Obsurv, RioGL en FME koos de stad voor een beheeroplossing die past bij haar ambities.

Prijs Publieke Ruimte

De Prijs Publieke Ruimte is een erkenning voor goed opdrachtgeverschap en voor een kwaliteitsvol ontwerp en de vakkundige uitvoering van projecten. Tijdens het Congres en Forum Publieke Ruimte op 12 maart in Gent mochten burgemeester Van Quickenborne en gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts van De Vlaamse Waterweg de onderscheiding in ontvangst nemen voor de herinrichting van de Oude Leieboorden in Kortrijk. Bij dit project werden in het centrum van Kortrijk twee kaaien ingericht tot een nieuwe ontmoetingsplek die het contact tussen rivier en stad herstelt. Naast de prijs van de jury ontving de stad Kortrijk ook de Publieksprijs Publieke Ruimte.

Infopunt Publieke Ruimte

Infopunt Publieke Ruimte is het aanspreekpunt voor professionelen, beleidsmakers en burgers die meer willen doen met hun leefomgeving. De organisatie vertegenwoordigt 150 Vlaamse steden en gemeenten, provinciale en gewestelijke overheidsinstellingen en private ondernemingen en organisaties die actief zijn op gebied van openbare ruimte. Ieder jaar reikt de organisatie de prijs voor de beste openbare ruimte uit.

Professionalisering beheer

De zorg die stad Kortrijk besteedt aan haar openbare ruimte, werd eind vorig jaar ook op een andere manier bevestigd. Toen koos de stad voor een nieuwe beheeroplossing voor het beheer van haar rioleringen, straatmeubilair en groen. Die oplossing omvatte zowel het beheerpakket Obsurv als de pakketten RioGL en FME.

Meer weten?

Meer informatie over de Prijs Publieke Ruimte vindt u op de website van Infopunt Publieke Ruimte.

Wilt u meer weten over de keuze van Kortrijk voor Obsurv, lees dan ons eerdere artikel hierover. Voor meer informatie of een gratis demolicentie kunt u ook vrijblijvend contact opnemen met Peter van der Burg (mail: peter.vanderburg@swecobelgium.be, GSM: 0473 888205).