Geopunt en uw beheer van de openbare ruimte. Een ijzersterke combinatie.

Geopunt is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie. Dit portaal maakt geografische informatie toegankelijk voor overheidsinstanties, burgers, organisaties en bedrijven. Voor u als beheerder van de openbare ruimte is deze informatie onmisbaar. En het liefst wilt u deze gegevens direct koppelen aan uw dagelijkse werkproces. Met een modern beheersysteem, zoals Obsurv, is dit mogelijk.

De uitdaging
Het is voor overheden een uitdaging om de openbare ruimte efficiënt te beheren. Dagelijks moeten keuzes worden gemaakt en moet informatie worden verstrekt aan de burger of de politiek. Hierbij wilt u als beheerder een aantal essentiële zaken weten. Hoeveel areaal heb ik in beheer? Wat is hiervan de kwaliteit? En welke kosten moeten wij de komende jaren maken om dit te onderhouden?

Het juiste systeem voor de juiste oplossing
Een beheersysteem, zoals Obsurv, kan helpen deze informatie inzichtelijk te maken en de bijbehorende werkprocessen te organiseren. Ten eerste helpt het systeem u bij het inventariseren en inspecteren van objecten binnen uw gebied. Vervolgens kunt u op basis van verschillende kwaliteitsniveaus en bijbehorende onderhoudsscenario’s uw onderhoud plannen. Tot slot kunt u met Obsurv vastleggen en monitoren hoe het dagelijkse onderhoud moet worden uitgevoerd.

geopuntDe juiste data voor uw beheersysteem
Bij het beheer van de openbare ruimte wordt uiteraard gebruikgemaakt van verschillende gegevens, bijvoorbeeld over ruimtelijke ordening en mobiliteit. Hoe vollediger en actueler deze informatie is, hoe realistischer en efficiënter uw beheerbeleid kan worden onderbouwd. Via Geopunt Vlaanderen (http://www.geopunt.be) stelt het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (AGIV) steeds meer geografische informatie beschikbaar. Het portaal biedt een ruim aanbod aan data, diensten en toepassingen en groeit steeds meer uit tot hét centrale verzamelpunt van de geografische overheidsinformatie waar u als beheerder gebruik van wilt maken.

Open architectuur en vrije data-uitwisseling
Obsurv beschikt over een moderne webGIS-architectuur en is gebaseerd op de open GIS-standaarden WMS en WFS. Hierdoor kunt u de informatie van Geopunt, zonder conversie, rechtstreeks gebruiken in Obsurv. U heeft hiermee altijd en direct toegang tot de meest actuele informatie die u helpt bij het beheer van de openbare ruimte. Op dezelfde eenvoudige manier kan de informatie uit Obsurv over uw verhardingen, groen, bomen, speelvoorzieningen en meubilair als open data beschikbaar worden gesteld. Binnen uw eigen organisatie, maar ook aan andere betrokkenen in de openbare ruimte zoals andere overheden en nutsbedrijven.

Vindt u dit interessant?
En wilt u graag weten wat in uw situatie de mogelijkheden zijn om de gegevens van Geopunt aan uw eigen beheer te koppelen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met u mee en laten u graag zien wat wel en niet mogelijk is. Ook kunt u geheel vrijblijvend een demolicentie aanvragen van Obsurv.

 

contact