360° Beeldendatabank van Vlaanderen wint GeoSpatial Award

De 360° beeldendatabank van Vlaanderen is een gezamenlijk initiatief van Sweco Belgium en Teccon, samen vormen ze de THV IMAGE-V. Tijdens BeoGeo, de vakbeurs voor de geosector, heeft dit project de publieksprijs van de GeoSpatial Awards 2016 in de wacht gesleept.

Award onderstreept relevantie van Beeldendatabank
Het professionele publiek bestaande uit geodeskundigen, gebruikers en aanbieders stemde met een ruime meerderheid op deze innovatieve inzending voor ruimtelijke data-inventarisatie. Maar liefst 53% van de stemmen ging naar het project dat de komende jaren van heel Vlaanderen 360° beelden maakt. Deze erkenning onderstreept duidelijk de relevantie van deze geodatabank voor Vlaanderen.

Vlaanderen nauwgezet in kaart
Dit project met een initiële looptijd van 4 jaar bestaat uit de aanmaak van een gebiedsdekkende databank met, door middel van mobile mapping ingewonnen, panoramische beelden van alle Vlaamse wegen. Deze databank wordt op tweejaarlijkse basis geactualiseerd. Vier compleet uitgeruste wagens zullen alle berijdbare wegen van Vlaanderen (ongeveer 64.000 km) in kaart brengen. De databank wordt via diverse technologische oplossingen opengesteld voor de deelnemers aan GDI-Vlaanderen, dit zijn tal van Vlaamse instanties. De gebruikers bekijken zo online de terreinsituatie in heel Vlaanderen en voeren de nodige metingen uit.

Kwaliteit van doorslaggevend belang
Bij het toekennen van deze opdracht gaf AGIV (Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen) aan dat de geboden kwaliteit, een absolute noodzaak om tot nauwkeurige metingen te komen, van doorslaggevend belang was. De THV IMAGE-V wordt gevormd door de partners Sweco Belgium en Teccon: twee Belgische bedrijven met een doorgedreven specialisatie op het vlak van hoognauwkeurige mobiele data-acquisitie, die voor deze opdracht hun krachten bundelen.

Geïntegreerde oplossingen voor het beheer van de openbare ruimte
Sweco is daarnaast ook gespecialiseerd in de ontwikkeling van oplossingen voor het beheer van de openbare ruimte. Obsurv is het beheersysteem dat Sweco zelf heeft ontwikkeld en dat momenteel door verschillende Vlaamse gemeenten in gebruik wordt genomen. Vanzelfsprekend kan de online viewer van Informatie Vlaanderen naadloos geïntegreerd worden met Obsurv.

Meer weten?
Meer informatie over de 360° Beeldendatabank van Vlaanderen vindt u op de website van Image-V.

Voor meer informatie over Obsurv, de beheeroplossing van Sweco kunt u rechtstreeks en vrijblijvend contact opnemen met een van onze adviseurs. Zij denken graag met u mee en kunnen samen met u nauwkeurig bepalen wat de mogelijkheden zijn van Obsurv in uw situatie. Ook kunt u alvast kennismaken met Obsurv door een tijdelijke demolicentie aan te vragen.

 

licentie aanvragen